Julekaffilurk, pepperkakemuffins og toppkommentatorer ❧

Nå er det desember! Og i det juleinspirerte modus jeg er; nyter jeg en nytraktet  julekaffilurk og rykende ferske (vel de er avkjølet altså!) pepperkakemuffins  (uff jeg er nå helt i bakevja som ikke kaller herlighetene cup cakes, men lar det stå til... Smile  - det er nytelse det!

(Oppskriftene på julekaffilurken, pepperkakemuffinsene og iceingen finner du litt lenger ned...)

Og når vi skriver en ny måned, er det tid for å gjøre litt ekstra stas på mine finfine bloggvenner  - toppkommentatorene for måneden som gikk ~ november. Jeg setter så stor pris på alle dere som er innom her, om dere kommenterer eller ikke - føl dere som hjemme for varmt velkommen er dere alle! Men litt ekstra stas vil jeg nå gjøre på dere som "sier" så mye fint, ja jeg blir nå lun om hjertet og ganske så rørt av all varmen!

*T*U*S*E*N*  *T*A*K*K*

De fem som topper listen denne gangen, og som jeg varmt anbefaler et besøk er:

♥♥♥

Camera Cruise

Gry

Tonje

Sigrid

Elisabeth

♥♥♥♥♥

Så etter et besøk hos disse er det bare å finne frem krydderier og andre ingredienser - smelle sammen litt godsaker og nyte like mye som jeg! Her har dere oppskriftene!

J u l e k a f f i l u r k

Jeg trakter en Nespressokaffilurk og krydrer den med litt pepperkakekrydder (kanel, ingefær, nellik og kardemomme), bare et lite dryss over kaffilurken -  så smaken får en til å tenke på jul...

P e p p e r k a k e m u f f i n s

  • 125 g smør (Melange uten salt og melk)
  • 125 g farin
  • 125 g hvetemel (TORO glutenfri lys melblanding)
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 1/2 ts peppekakekrydder
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss melk (soya- el rismelk)

Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjør det sammen til en ganske fast røre.

  • 1 dl madler

Finhakk mandlene og vend de forsiktig inn i røren med en slikkepott.

Fyll så 12 muffinsformer (vanlig størrelse) og stek de på varmluft 200°C i ca 15 min, midt i ovnen. Stikk i de -  og når ingen deig føler med på pinnen er de klare. Ta ut og avkjøl på rist.

På toppen bruker jeg  R o y a l  I c e i n g  og den lager du slik:

Pisk kraftig 175 g melis og 1 eggehvite i 5 min i en mikser. Tilsett deretter en skvett sitronsaft og fortsett piskingen i ytterligere 2 minutter. Smør eller sprøyt iceingen på muffinsene og ta på pynt du synes passer. Her har jeg brukt en "julete" strøssel jeg drysset over før iceingen stivnet. La nå godsakene stå til iceingen har stivnet - og plutselig er det tid for nytelse... ...Mmmm...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNo