Julekaffilurk, pepperkakemuffins og toppkommentatorer ❧

Nå er det desember! Og i det juleinspirerte modus jeg er; nyter jeg en nytraktet  julekaffilurk og rykende ferske (vel de er avkjølet altså!) pepperkakemuffins  (uff jeg er nå helt i bakevja som ikke kaller herlighetene cup cakes, men lar det stå til… Smile  – det er nytelse det!

(Oppskriftene på julekaffilurken, pepperkakemuffinsene og iceingen finner du litt lenger ned…)

Og når vi skriver en ny måned, er det tid for å gjøre litt ekstra stas på mine finfine bloggvenner  – toppkommentatorene for måneden som gikk ~ november. Jeg setter så stor pris på alle dere som er innom her, om dere kommenterer eller ikke – føl dere som hjemme for varmt velkommen er dere alle! Men litt ekstra stas vil jeg nå gjøre på dere som «sier» så mye fint, ja jeg blir nå lun om hjertet og ganske så rørt av all varmen!

*T*U*S*E*N*  *T*A*K*K*

De fem som topper listen denne gangen, og som jeg varmt anbefaler et besøk er:

♥♥♥

Camera Cruise

Gry

Tonje

Sigrid

Elisabeth

♥♥♥♥♥

Så etter et besøk hos disse er det bare å finne frem krydderier og andre ingredienser – smelle sammen litt godsaker og nyte like mye som jeg! Her har dere oppskriftene!

J u l e k a f f i l u r k

Jeg trakter en Nespressokaffilurk og krydrer den med litt pepperkakekrydder (kanel, ingefær, nellik og kardemomme), bare et lite dryss over kaffilurken –  så smaken får en til å tenke på jul…

P e p p e r k a k e m u f f i n s

 • 125 g smør (Melange uten salt og melk)
 • 125 g farin
 • 125 g hvetemel (TORO glutenfri lys melblanding)
 • 2 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • 1 1/2 ts peppekakekrydder
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 2 ss melk (soya- el rismelk)

Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjør det sammen til en ganske fast røre.

 • 1 dl madler

Finhakk mandlene og vend de forsiktig inn i røren med en slikkepott.

Fyll så 12 muffinsformer (vanlig størrelse) og stek de på varmluft 200°C i ca 15 min, midt i ovnen. Stikk i de –  og når ingen deig føler med på pinnen er de klare. Ta ut og avkjøl på rist.

På toppen bruker jeg  R o y a l  I c e i n g  og den lager du slik:

Pisk kraftig 175 g melis og 1 eggehvite i 5 min i en mikser. Tilsett deretter en skvett sitronsaft og fortsett piskingen i ytterligere 2 minutter. Smør eller sprøyt iceingen på muffinsene og ta på pynt du synes passer. Her har jeg brukt en «julete» strøssel jeg drysset over før iceingen stivnet. La nå godsakene stå til iceingen har stivnet – og plutselig er det tid for nytelse… …Mmmm…

FacebookTwitterShare

16 Comments

 1. Ja er det ikke koselig at vi nå går inn i julemånden desember? Her begynner det så smått å bli jul, men bakingen må desverre vente. Skal ha en eksamen og må konsentrere meg om lesingen. Kos deg med lurkene dine og ha en fin desemberdag Klem, Trude Smile

 2. Endelig desember – og jeg kan nesten kjenne den gode julelukta fra dette innlegget helt hit. NAM!

  Ha en herlig 1. desember.

  Klem, Lise

 3. Pepperkakemuffins. DET er godt DET. Takk for påminnelsenWink Moro å se et lite bildet av deg på bloggen også. Så herlig vinterhage du kan sitte å nyte kaffen din i.
  God dag til degSmile
  Klem.

  1. Ja det er godt altså! Også er det litt kost med forskjellig muffins til forskjellig årstid – det blir svesien stas av slikt Smile
   Fine dager til deg Marte!
   Klem

 4. Ja, her er det adventskos, ser jeg Smile Ser godt ut med pepperkakemuffins! Hos meg går det i kjøpekjeks – ikke så verst, det heller Smile

  Ha en fin uke, min venn!

  klem

 5. Nydelig adventsbilde!
  Kakene ser gode ut og kaffen og.
  (Jeg har samme kopp og Nespressomaskin.)
  Kos deg masse i den vakre adventstiden!
  Adventsklem fra meg : )
  (takk for så fin anbefalig)

  1. Jeg takker jeg Smile
   Ja den Nespressoen er nydelig altså – og med litt krydderier …Mmmm… Ja må du kose deg du også Gry!!
   Og en tur innom deg – kan skjønne jeg anbefaler det med glede!!
   Fine desemberdager Smile
   Klem

 6. Dette både så og hørtes deilig ut! Jeg følger jo et kosthold uten mel og sukker, så pepperkaker har vært utelukket. Har ikke tenkt på å lage muffins med pepperkakesmak, så det skal jeg jammen prøve en lavkarbovariant av. Håper du har fine dager og koser deg i adventstiden.
  Klem T
  Ps, er det lov å spørre hvor du har funnet «stjernestøvet» til musepekeren? Wink

  1. Ja en må prøve seg frem – håper pepperkakemuffinsene blir gode Smile i lavkarbodrakt Smile
   Og det er klart det er lov å spørre om «stjernestøvet» – det finner du her
   Du kan bytte til hvilken farge du vil, men vil du ha lik den fargen jeg har brukt er det #CCC
   Det står slik i koden var colour=»random»; // in addition to «random» can be set to any valid colour eg «#f0f» or «red»,
   men jeg gjorde om slik at det bare står var colour=»#CCC»;
   Håper det funker for deg Smile
   Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNo